EDİRNE / KEŞAN - Şehit Polis Ahmet Can Ortaokulu

Şehit Polis Ahmet CAN

15/12/1971 yılında Edirne ili Keşan ilçesinde doğdu. Babası işçi emeklisi , annesi ev hanımı olan Ahmet CAN Keşan İlçesinde bulunan Abdülşavur İlkokulu’nda öğrenim hayatına başladı. Yine Keşan İlçesinde Atatürk Ortaokulu ve Endüstri Meslek Lisesi  Metal bölümünü bitirdi.

Lise öğreniminden sonra polis okulu sınavlarını kazanan Ahmet CAN  1993 yılında Balıkesir Polis Meslek Yüksek Okulu’nda özel harekat  polisi  olarak mezun oldu. Aynı yıl Iğdır Emniyet Müdürlüğünde Özel Harekat  şubesinde göreve başladı. Daha sonra sırasıyla  Ankara Özel Harekat  Dairesi  Başkanlığı, Muş ili Özel Harekat Şubesinde çalıştı. Yüksek öğrenimini meslekte tamamlayan, evli ve 3 çocuk babası olan Ahmet 2007 yılında Kocaeli ili Özel Harekat Şubesine tayin oldu. 2016 yılı Haziran ayında geçici olarak Diyarbakır ili Ergani İlçesine görevlendirildi.

Burada görevini sürdürürken 22 Temmuz 2016 Cuma günü  PKK’lı teröristlerle polisler arasında çıkan çatışmada iki arkadaşı ile birlikte şehit olmuştur. Ailesinin Edirne ili Keşan İlçesinde ikamet etmesi sebebiyle  naaşı 23 Temmuz  2016 tarihinde Keşan İlçesinde bulunan şehitliğe defnedilmiştir.

Yayın: 15.11.2018 - Güncelleme: 15.11.2018 13:34 - Görüntülenme: 544